21 juni 2024

Worden je eigen gedachten je soms te veel?

Iedereen maakt dingen mee in het leven waar niemand iets vanaf weet. Daarom wordt ons altijd gezegd: ‘wees vriendelijk tegen eenieder, want je weet nooit wat een ander meemaakt’. Indien je last hebt van piekeren is de cursus ret wellicht iets voor jou. Deze cursus heeft als doel om de belemmerende situaties, gedachten en gevoelens die je hebt weg te werken. Je leert als het ware met deze gedachten en gevoelens omgaan. Nadat je de training hebt gevolgd zul je de volgende vaardigheden beter beheersen: zelfverzekerdheid, flexibiliteit en besluitvaardigheid. 

Welke werkwijze wordt er gehanteerd?

Bij Learnit is er een afwisseling van werkwijzen. Er wordt geëxperimenteerd met gedrag en techniek, maar er wordt ook gereflecteerd. Daarnaast wordt er ook theorie behandeld. Doordat er verschillende methoden gebruikt worden, is er altijd wel een methode die aansluit bij een deelnemer van de training. In de training staat praktijk centraal. Tijdens de training onderneem je zelf dus ook actie. Doordat je reflecteert op jezelf en een beter inzicht krijgt, wordt het gemakkelijker om je gedrag in een positieve richting te veranderen. Je leert negatieve gedachten en gevoelens om te zetten naar positieve gedachten en gevoelens. 

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus is met name bedoeld voor mensen die piekeren. Dit zijn onder andere mensen die graag willen dat alles perfect verloopt. Hieronder vallen ook mensen die geen nee kunnen zeggen tegen anderen. Je kunt echter ook denken aan iemand die niet kan presenteren voor een groep mensen. Mensen die conflicten constant vermijden zijn ook geschikt voor de cursus. Ook wanneer je het gevoel hebt dat mensen steeds over je heen lopen, is de cursus geschikt voor jou. Het begrip ‘piekeren’ is dus erg breed. Een cursus als deze is een investering voor jezelf. Door een cursus als deze te volgen, zal je vaardigheden beheersen die je constant in het leven nodig zal hebben.