13 juni 2024

Zo heb je voor weinig geld een prachtig kantoor

Er komt flink wat kijken bij het inrichten van een kantoor. Met de trends in het ontwerpen van kantoorruimtes, is het moeilijk om bij te blijven met de nieuwste trends zonder een grote som geld uit te geven aan ideeën voor kantoorinrichting. Niet alleen bedrijven, ook freelancers en ondernemers die thuis werken zijn op zoek naar creatieve ideeën voor thuiskantoren.

Gelukkig hoef je geen fortuin uit te geven om de ruimte van je eigen bedrijf indrukwekkend te maken voor bezoekers en uitnodigend voor je team. Van DYI ideeën tot tweedehands kantoormeubelen, hier zijn 5 tips voor het inrichten van een kantoor met een klein budget!

DIY is je beste vriend 

Al het werk wat  je zelf kan regelen is werk waar je niet voor hoeft te betalen. Denk er bijvoorbeeld over na om zelf het schilderwerk te doen. Ook als je geen professionele schilder bent kan je dit prima zelf doen. Het grootste deel van de ruimte wordt waarschijnlijk toch bedekt met meubilair of muurdecoraties. Als u zich echt creatief voelt, sjabloneer dan een rand rond het bureau. Of behang aan één muur om de ruimte te definiëren. 

Kies je eigen stijl en look

Voordat je heel enthousiast allemaal bureaus en stoelen gaat aanschaffen is het belangrijk om na te denken wat voor soort uitstraling je kantoor moet hebben. Wat voor soort ontwerp past goed bij jouw bedrijf en hoe zorg je dat iedereen dit gelijk kan zien? Denk ook aan praktische zaken, wat voor apparatuur is er bijvoorbeeld nodig? Heb je al bepaalde kleuren in gedachte, of kies bijvoorbeeld voor de kleuren die in het logo van je bedrijf terug komen. Er zijn genoeg vragen zoals deze, die je zullen helpen om met juiste antwoorden te komen. Schrijf al deze prioriteiten op papier, dan heb je  altijd iets om op terug te komen.

Ga op zoek naar tweedehands koopjes 

Veel grote kantoren worden regelmatig gerenoveerd en vervangen al hun meubelen, terwijl er niks mis mee is. Kwaliteitshotels vernieuwen de kamers om de 4 of 5 jaar. Geluk wordt als dit meubilair vaak voor een leuk prijsje verkocht. Er zijn genoeg tweedehands kantoormeubelen te vinden, van gewone tweedehands winkels tot gespecialiseerde 2e hands kantoormeubelen outlets. Zo kun je bijvoorbeeld luxe vergaderstoelen vinden voor een leuk prijsje!

Wees creatief met de plek die je hebt

Met een klein budget moet je vaak extra creatief zijn om je kantoor goed in te richten. Zeker als je kantoor ruimte ook niet heel groot is, met de juiste meubels kan je het groter laten lijken dan het is. Denk bijvoorbeeld aan wat voor kastruimte je nodig hebt. Als je veel bergruimte nodig hebt is het zonder om overal kantoorkasten te hebben staan, dan lijkt de ruimte voller dan het is. Ook kunnen openslaande duren het snel druk laten lijken. Kies bijvoorbeeld voor een goedkope roldeurkast, als je deze tegen de wand aan zet oogt de ruimte groot en heb je gelijk veel kastruimte.