21 juni 2024
yoga en meditatie

Yoga in Roermond

Yoga in Roermond is dé manier om de juiste balans te vinden in je leven. Yoga richt zich niet alleen op lichaam of alleen op je geest. Beiden vinden rust in yoga, wat je tot een sterker mens maakt.

yoga en meditatieEffect van yoga op je ademhaling

In het ziekenhuis en tijdens bevallingen wordt er extra op de ademhaling gelet. De ademhaling is het ritme van je leven. Tijdens yoga is er dan ook speciale aandacht voor je ademhaling. De ademhalingsoefeningen zijn erop gericht om een diepe, lange ademhaling te ontwikkelen. Bij deze ademhaling blijf je hart rustig kloppen en ervaart je lichaam geen stress, ook al ben je met een inspanning bezig. Door op deze manier adem te halen wordt de longcapaciteit in de loop van de tijd vergroot. Daardoor ontwikkel je een groter uithoudingsvermogen wat van pas komt in vele alledaagse situaties.

Vermindering van stress

Een gelijkmatige, rustige ademhaling gaat niet samen met stress. Door je te focussen op je ademhaling tijdens stressvolle situaties zoals het breken van een been, blijft je lichaam rustig. Maar ook tijdens een vergadering op je werk relativeert het stress en frustratie. Zo ga je hoofdpijn vrij weer lekker naar huis.