25 juni 2024
Opleiding online marketing

Opleiding online marketing

Online marketing is nog niet zo’n oud vakgebied. Het bestaat pas ongeveer 20 jaar en er is pas in de afgelopen jaren meer vraag gekomen naar een opleiding online marketing op MBO niveau. Doordat het zo nieuw was moest eerst worden uitgevonden wat wel en niet werkt in de online marketing. Degenen die dat hebben uitgezocht waren allemaal mensen op HBO niveau. Nu de methoden een beetje zijn uitgekristalliseerd wordt een groot deel van de werkzaamheden overgenomen door mensen met een wat minder hoge opleiding. Een baan in die richting is heel populair, evenals de opleiding online marketing.

Opleiding online marketing

Wat leer je tijdens de opleiding online marketing?

Online marketing legt zich toe op het verbeteren van de vindbaarheid van websites, met als uiteindelijk doel meer producten online te verkopen. Er zijn verschillende technieken waarmee dat mogelijk is en daar leer je tijdens de opleiding online marketing gebruik van te maken. Tijdens de opleiding online marketing worden in een korte tijd een groot aantal onderwerpen behandeld. Zoals marketing en strategieën, kenmerken van online marketing, effectieve websites, social media, zoekmachine marketing, mobiele marketing en content marketing. Door deze technieken samen te gebruiken is het effect van online marketing te versterken. Tijdens de opleiding online marketing leer je hoe dat moet.

Praktische informatie

De opleiding online marketing bestaat uit slechts 15 lessen van drie uur. Die worden eenmaal per week gegeven in één van de 50 leslocaties in Nederland van Fabius Opleidingen. Een vooropleiding is niet nodig, maar je moet wel uitstekend Nederland beheersen, zowel in spraak als in geschrift. Ook kennis van het werken met een computer is erg handig. De lessen zijn klassikaal en worden in de ochtend- en in de avonduren gegeven. Voor deze opleiding is het essentieel dat je voldoende tijd reserveert voor huiswerk: twee dagdelen per week.