21 juni 2024
Training voor ondernemers

De beste HR-tips van 2022!

De laatste jaren is er veel veranderd op de werkvloer. We hebben bijvoorbeeld thuis leren werken door de coronacrisis. Dit heeft ook zo zijn positieve effecten gehad. Hoe ziet een werkorganisatie er op dit moment uit? In dit artikel geven we je de beste HR-tips van 2022!

Locatie- en tijdonafhankelijk werken

Door dit in de organisatie toe te voegen zul je veel meer flexibiliteit gaan creëren. Daarnaast zullen werknemers meer een gevoel van vrijheid ervaren. Door de laatste jaren werden werknemers verplicht hier even naar te kijken. Hoe ga je hier op de beste manier mee om en hoe zorg je ervoor dat de werknemers wel in een sociale omgeving blijven? Dit zul je in een goed systeem moeten inrichten. Daarnaast wil je wel dat er iets van controle op zit en dat de werknemers productief blijven.

Werving van nieuw talentvol personeel

Zorg ervoor dat er een goed plan van aanpak wordt bedacht om nieuw talentvol personeel te werven. Wat maakt het bedrijf zo interessant voor nieuw personeel en welke tools en hulpmiddelen krijgen ze tot hun beschikking? Denk ook aan de beloning die werknemers krijgen vergeleken met andere bedrijven. Je kunt investeren in een training voor ondernemers om een strategie uit te denken.

Training voor ondernemers

Online geautomatiseerde tools

Door alle tools voor de werknemers te automatiseren en digitaliseren zul je als HR minder tijd en energie kwijt zijn aan de controle van verschillende zaken. Daarnaast zorg je ervoor dat de werknemers gemakkelijk online verlof kunnen aanvragen bijvoorbeeld en ziekte kunnen melden. Denk ook aan data en statistieken die je kunt automatiseren om een goed overzicht te krijgen.

Investeer in persoonlijke ontwikkeling

Ten slotte kun je denken aan de persoonlijke ontwikkeling van de werknemers. Geef werknemers de vrijheid en mogelijkheid om zich te kunnen ontwikkelen op het werk en laat ze niet vasthangen in de automatische piloot. Doordat je de ruimte geeft en de mogelijkheid biedt om te ontwikkelen zullen werknemers een gevoel van waardering en vooruitgang ervaren. Je kunt hierbij denken aan een training voor ondernemers en opleidingen die je kunt inzetten. Investeer in het geluk van de werknemers.