25 juni 2024

Shoppen via Google shopping

Via Google is het erg makkelijk om te shoppen. Er is namelijk een functie die hier speciaal voor ontworpen is: Google Shopping.  Als je een zoekopdracht typt in de zoekmachine komen er een groot aantal foto’s tevoorschijn. Onder deze foto’s staat de prijs en de link van het product waardoor je het makkelijk kunt aanschaffen. Je kunt zelf jouw product toevoegen aan Google Shopping zodat consumenten het makkelijk kunnen aanschaffen via de zoekmachine. Omdat het winkelen via het internet steeds populairder wordt is dit een goede manier om jouw product meer te verkopen.

Producten toevoegen
Het toevoegen van producten aan Google Shopping gaat via een aantal simpele stappen. Dit maakt deze manier van marketing ook erg toegankelijk. De eerste stap is dat je je moet registreren in het Google Merchant Center. Dit is een site waarbij je een account moet aanmaken. Na het invoeren van al jouw persoonlijke- en bedrijfsgegevens is het tijd voor de volgende stap. Bij de tweede stap kun je in jouw persoonlijke Google Merchant Center profiel de producten toevoegen die jij zou willen promoten via Google Shopping. Na het toevoegen van de producten maak je een campagne aan. Bij het aanmaken van de campagne voer je meerdere gegevens in, zoals je budget voor de advertentie in Google Shopping. Voor het adverteren via Google Shopping moet je namelijk een vergoeding betalen aan Google. Na deze stappen staat jouw product in Google Shopping. Een vrij snelle manier om jouw product aan te bieden dus.

De populariteit van Google Shopping

In de laatste jaren is het aantal webshops enorm toegenomen. Veel meer mensen kiezen voor online shopping in plaats van het winkelen in fysieke winkels. Het CBS heeft berekend dat het aantal internetaankopen is gestegen met zelfs 11 procent in de eerste helft van 2020. Omdat het winkelen via internet steeds populairder wordt, is het een goede manier om producten aan te bieden via Google Shopping