25 juni 2024

Twee populaire vakantielanden in het buitenland

Afgelopen zomer is er een record aantal Nederlanders op vakantie gegaan in eigen land. De klimaatverandering die wereldwijd voor problemen zorgt maakt Nederland tot een heerlijk vakantieland. De terrasjes hebben de hele zomer lang vol gezeten en ook op de stranden je, je kont niet keren. Goed voor de economie en het toerisme in het algemeen. Nederland staat er goed op! Toch hebben ook weer veel mensen er voor gekozen om naar het buitenland op vakantie te gaan. Wij bespreken in deze blog twee vakantielanden waar Nederland massaal voor heeft gekozen deze zomer!

Met het gezin naar Italië

Italië was dit jaar het vakantieland voor gezinnen. Italië leent zich hier uitstekend voor met haar vele campings maar ook mooie steden waar men door kan slenteren met een ijsje in de hand. Het Gardameer is dit jaar het meest bezochte gebied door Nederlanders. Veel Nederlands grapten zelfs dat zij in eigen land op vakantie waren. Gardaland is een leuke plek om te bezoeken met kinderen. Een pretpark met vier ieder wat leuks te doen!

Op vakantie in Thailand

Waar veel gezinnen zoals hierboven vermeldt kiezen voor een vakantie in Italië, kiezen veel jongeren voor een vakantie naar het verre Oosten. Thailand is een graag bezocht land. Dit is niet zonder risico’s! Wanneer je bijvoorbeeld kijkt naar het aantal verkeer slachtoffers in Thailand is Nederland, zeker voor zo’n dichtbevolkt land, enorm veilig op de weg. In Thailand is het bijvoorbeeld mogelijk om met je Nederlandse auto rijbewijs een motor te huren die ruim 100 km per uur rijdt. Deze motors staan in Thailand ook gewoon bekend als scooters. In Nederland heb je gewoon een motor rijbewijs nodig om op deze snelheid duivels te rijden. Dit in combinatie met slechte wegen en goedkope helmen maakt rijden in Thailand erg gevaarlijk.