21 juni 2024
matras 120x220

Een matras van 120×220: is dat voldoende voor een stel?

Er zijn letterlijk duizenden verschillende matrassen om uit te kiezen tegenwoordig. Ze verschillen in afmetingen, kwaliteit, materiaal en vulling. Welke je moet hebben is soms lastig te bepalen. Zoek je een bed voor jou en je partner? Begin dan bij de matras van 120×220. Deze versie wordt steeds vaker gekocht en je ontdekt hier waarom.

Waarom 120 helemaal niet zo smal is

We hebben al snel de neiging om te gaan voor kingsize wanneer we een bed uitzoeken. Dit zou zogenaamd comfortabeler zijn omdat je dan weg kunt draaien van je partner. Dat is echter soms helemaal niet nodig. Teveel ruimte kan er namelijk voor zorgen dat je in de deken draait en dat is totaal niet comfortabel. 120 kan breed genoeg zijn, met name als de personen zelf niet zo breed zijn.

matras 120x220

De lengtemaat

220 is een afwijkende lengtemaat maar deze is dan ook bedoeld voor langere personen. Nederlanders zijn een lang volk en we zijn dan ook al snel boven de 190 centimeter lang. Veel mensen zitten daar nog weer ver boven. Daarvoor is deze maat dan ook bedoeld. Want je wil absoluut niet een bed kopen dat precies op maat is. Dat wil zeggen: als jij 190 centimeter lang bent, dan is een bed van 190 centimeter lang dus eigenlijk te klein. Je moet dan absoluut kiezen voor tenminste 200 centimeter lang maar eigenlijk is nog langer zelfs beter. Je ligt namelijk nooit helemaal bovenaan het matras en anders steken je voeten uit. Met name in de winter is dat heel onprettig.