20 juli 2024
natuursteen 3

Natuursteen

natuursteen wordt gezien als steen dat in de natuur is aangetroffen en eventueel is bewerkt. Deze kan geschikt zijn als bouwmateriaal. Over het algemeen is het zo dat mensen dit mooi vinden om te gebruiken bij het interieur of exterieur van gebouwen. Hoewel interieur toch de voorkeur heeft. Zo kunnen er bijvoorbeeld keukenbladen worden ontworpen met natuursteen als centraal gedachte punt. Maar ook vensterbanken, haardplateaus en andere staande meubels worden vaak met natuursteen gebouwd. Receptie balies zijn ook een bekend voorbeeld. Maar ook vloeren zijn een bekende en gebruikelijke plek om natuursteen toe te passen. Zoals in badkamers of toiletten. Natuursteen kan worden aangeschaft bij een natuursteen groothandel.

Welke soorten zijn er?

Er zijn allerlei soorten natuursteen en deze kunnen worden onderverdeeld in 3 categorieën. Stollingsgesteente, afzettingsgesteente en metamorf gesteente. De bekendere vormen van natuursteen zijn kalksteen (hardsteen), zandsteen, marmer, graniet, kwartsiet en leisteen. Iedere soort natuursteen heeft een andere uiterlijk en ook een andere stevigheid en duurzaamheid. stollingsgesteente is ontstaan door stolling van lava of magma. zoals bij graniet of basalt. Bij sedimentgesteente is het zo dat zand, klei of kalk zich heeft afgezet in de rivieren of zeeën en hier komt dat kleisteen, zandsteen en kalksteen uit. Mij metamorfe gesteenten ondergaan de eerder genoemden steensoorten een verandering. Vaak door middel van extreme hoge druk of hitte. Zo kan kalksteen in marmer veranderen en kleilsteen in leisteen. natuursteen groothandel

Wat zijn de kosten?

De kosten van natuursteen zijn een bijzonder punt. Veel mensen denken dat deze veel hoger liggen dan bij gewone soorten steen. Maar dit valt in principe best mee. Het is wel zo dat de prijzen heel erg uiteen lopen binnen de natuursteensector omdat elk soort natuursteen weer een andere prijs heeft. En elke categorie verschilt ook weer. Dit heeft met een aantal factoren te maken. Zoals de schaarsheid van de steen en het productieproces dat na de vinding wordt toegepast.

Groothandels