21 juni 2024

Large stack of files, paperwork on office desk with copyspace. Overworked concept.

Thuiswerk tips

Door de pandemie die Covid-19 heeft veroorzaakt zijn er veel mensen vanuit huis gaan werken. Dit zorgde voor veel ophef, omdat thuiswerken niet voor iedereen even makkelijk is. In dit artikel vertellen we je daarom een aantal tips die helpen met het thuiswerken, vooral om je focus erbij te houden! Ga naar https://thuiswerkwinkel.nl/ voor items die jouw kunnen helpen naast deze tips!

Planning maken

Het is belangrijk om een planning te maken als je thuis werkt. Als je acht uur per dag moet werken, dan is het belangrijk te plannen wanneer je opstaat, wanneer je begint met werken en wanneer je stopt met werken. Precies zoals je eigenlijk op werk ook zou doen. Door een routine te creëren met je planning zorg je voor minder afleiding.

Afleidingen

Over afleidingen gesproken is het belangrijk om zo min mogelijk afgeleid te worden tijdens je werk. Zijn je kinderen thuis? Zorg dan dat je projecten klaar hebt liggen waar ze lang mee bezig kunnen zijn, zo kan jij lang door werken. Huishoudelijke taken kunnen ook voor afleiding zorgen. Je denkt al snel dat je een wasje hier kan doen, een afwas kan doen of even kan stofzuigen. Maar doe dit absoluut niet! Het handigst is om ervoor te zorgen dat alle huishoudelijke taken voor het werken gedaan is, zodat je tussendoor niks anders doet dan werken.

De Werkplek

Ook je werkplek is enorm belangrijk. Het hoort een rustige plek te zijn waar je alles binnen handbereik hebt. Veel mensen hebben dit thuis niet en als je een bureaustoel en bureau moet aanschaffen, zorg er dan voor dat je een bureau verstelbaar besteld. Dit kan via thuiswerkwinkel.nl. Zo krijg je geen houten kont van het te lang zitten en heb je ook een andere optie in plaats van zitten, namelijk staan!