25 juni 2024
e-liquid

E-liquid kopen: dit moet je weten

Wil je stoppen met roken maar weet je niet zo goed hoe? Veel mensen kiezen de e-sigaret als tussenweg voor ze helemaal stoppen. Daarvoor moet je echter wel e-liquid kopen. 

Wat is e-liquid?

Als je een elektronische sigaret rookt, dan heb je een soort vloeistof nodig die je daar in kunt stoppen om het roken te simuleren. Die vloeistof noemen we e-liquid. Het is belangrijk dat je een e-liquid kiest die bij jou past. Er zijn versies met nicotine zodat je langzaam kunt afbouwen. Er zijn echter ook versies zonder nicotine of met een speciaal smaakje. Het hangt allemaal af van wat je precies wil met je e-sigaret.

e-liquid

Geen gezonde oplossing

Het is goed om te weten dat je die elektronische sigaret goed kunt gebruiken om je roken af te bouwen of volledig te stoppen. Daarbij is de kanttekening wel dat het e-roken ook niet bepaald gezond is. Het is wellicht minder schadelijk dan het normale roken maar nog steeds niet goed voor je, dus pas op dat je niet de ene verslaving met de andere vervangt. De e-sigaret is wel leuk om af en toe op een feestje erbij te hebben of om te gebruiken in de maanden voor je helemaal stopt.