21 juni 2024
ergonomisch toetsenbord

Op zoek naar een nieuw toetsenbord? Kies een ergonomisch toetsenbord!

Vandaag de dag werkt bijna iedereen digitaal. Dagelijks werken achter een computer kan zorgen voor lichamelijke klachten mocht dit gedaan worden in een verkeerde werkhouding. Door te werken in een omgeving die is afgesteld op jouw behoeftes en afmetingen kunnen deze risico’s worden weggenomen. Een belangrijk en vaak over het hoofd geziene onderdeel hiervan is het toetsenbord. Een goed ergonomisch toetsenbord kan een veel betekenen voor het voorkomen van het risico op klachten.

Voordelen van een ergonomisch toetsenbord

Een ergonomisch toetsenbord leid jouw vingers, handen en polsen in een verantwoorde houding tijdens het werken. Een aantal voordelen zijn: 

  • Het golvende design zorgt ervoor dat je een ontspannen werkhouding aanneemt. 
  • Je polsen worden ondersteund, dit voorkomt het herhaaldelijk heen en weer draaien van de polsen wat vaak klachten veroorzaakt. 
  • Een extra sneltoets kun je navigeren zonder een muis te gebruiken. Zo is het minder vaak nodig om te reiken naar de muis.
  • Het kunnen inklappen of ontbreken van een numeriek toetsenbord. Dit maakt het ergonomisch toetsenbord compacter en staat het in verhouding tot je schouder lengte. Zo is de afstand tussen het toetsenbord en de muis ook kleiner waardoor de afstand voor het reiken naar de muis wordt verkort. Heb je het toch nodig? Dan is het vaak uitschuifbaar of los te bevestigen.