13 juni 2024
vliegenlamp

Wat is een vliegenlamp en hoe werkt het?

De vliegenlamp is een van de vele manieren om van vliegen af te komen. Vliegenlampen zijn gemaakt om de vlieg aan te trekken. De lichtbron vindt hij heel interessant. Als de vlieg echter te dichtbij komt, krijgt hij een schok. Die schok is genoeg om hem te doden. Zo houd je vliegen niet alleen weg van je eettafel, je bent er daarna ook in een mum van tijd vanaf.

vliegenlamp

De nadelen van een vliegenlamp

De vliegenlamp is slechts een van vele manieren om van vliegen af te komen. Het is altijd goed om ook naar alternatieven te kijken. Het nadeel van de lamp is dat je deze met name buiten kunt gebruiken. Zet je de lamp bijvoorbeeld op de eettafel in je huis dan kun je juist weer last krijgen van al de beesten die worden aangetrokken door de lamp. Niet alleen vliegen maar ook muggen en motten vinden dit licht heel mooi. 

Alternatieven op deze lamp

Je kunt ook kiezen voor een plakstrip. Dit is een strip die je ophangt met een zeer plakkerig goedje erop. Als de vlieg daarop landt, dan komt hij vast te zitten. Als je een paar dagen wacht, zitten er een hoop dode vliegen op de strip en dan gooi je hem weg.