25 juni 2024

Alles wat je moet weten over SEO als beginner

Als beginner heb je vast weleens iets gelezen over zoekmachineoptimalisatie of teksten schrijven. Verder weet je nog niet precies waar je moet beginnen en wat je allemaal moet weten voordat je begint aan SEO. In dit artikel delen we een aantal tips wat je als beginner moet weten over SEO.

SEO in het kort

SEO is de Engelse afkorting voor zoekmachineoptimalisatie. Je verbetert de website zo, dat de zoekmachine hem beter kan lezen en de waarde kan inschatten. Het bestaat uit verschillende onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan content, technische aanpassingen en linkbuilding.

Hoe verder?

Het is altijd handig verschillende cursussen te volgen en je iedere dag weer te verdiepen in de wereld van SEO. SEO ontwikkelt zich dagelijks en er valt iedere dag iets nieuws te leren. Dit maakt SEO zo interessant voor bedrijven en mensen.

Het is belangrijk dat je vooraf een aantal stappen doorloopt voordat je aan de slag gaat met SEO. Allereerst wil je zeker weten dat Google je website indexeert. Is dit niet het geval? Neem dan contact op met je websitebouwer.

Daarna is het belangrijk dat je je aanmeldt bij Google Search Console en Google Analytics. Hier kun je rapporten en statistieken bijhouden. Dit is belangrijk, omdat je hier precies kunt zien hoe je website scoort en waar verbeterpunten liggen. Wanneer je hier aangemeld bent kun je beginnen met de zoekmachineoptimalisatie.

Social selling

Wat is social selling dan precies? Deze term komt steeds vaker terug. Met social selling zet je een salesproces op via sociale netwerken. Je versterkt sociale contacten door content in te zetten die krachtig en effectief is. Het is een combinatie van personal branding, een sales persoon die zich op deze manier ontwikkelt en gezien wordt als een persoonlijk merk, content en social attitude.