13 juni 2024

Meest populaire baantjes voor scholieren

Als student zijnde wil je natuurlijk veel leuke dingen doen met vrienden en regelmatig spulletjes en kleding kopen. Helaas ga je het met enkel je zakgeld niet redden in de meeste gevallen. Hiervoor zul je dus een bijbaan moeten hebben. Het kan soms best lastig zijn om een bijbaantje te hebben naast het drukke schoolleven. Wij vertellen je daarom graag met welke baantjes je veel geld kan verdienen, zodat jij je niet veel dagen hoeft te besteden aan je werk en je gewoon kan blijven focussen op school.

Thuiszorg

De zorgsector is altijd op zoek naar betaalbaar personeel. Vandaar dat zij dus ook graag studenten aannemen. Als je gaat werken in de thuiszorg kun je denken aan baantjes zoals eten rondbrengen bij mensen, helpen in de keuken van een bejaardentehuis of het uitvoeren van huishoudelijke taken bij oudere mensen thuis. Het werk is ideaal om te combineren met je school, aangezien je meestal onregelmatige werktijden hebt. Zo kun je dus gemakkelijk om je lessen heen plannen.

Oppassen

Een ander bijbaantje wat erg populair is onder studenten is oppassen. Meestal is dit dicht bij huis en bij mensen die je kent. Ook dit oppaswerk is goed te combineren met school. Overdag heb je les en in de avonduren ga je oppassen. Als het oppaskindje op bed ligt, heb jij voldoende tijd om te werken aan je schoolopdrachten en huiswerk. Een win-win situatie dus.

Horeca

Vooral in de zomer is het werken in de horeca erg populair. Het voordeel van dit werk is dat je naast je vaste uurloon ook fooi krijgt. Zeker als de terrassen lekker vol zitten, zorgt de fooi ervoor dat je veel geld kan verdienen. Hiernaast is deze baan ook leuk, omdat je veel samenwerkt met leeftijdsgenoten en de sfeer erg gezellig is.